2011. május 2.

Kimaradó vonatok érettségi alkalmából


Mai derűs reggelen, az érettségi első napján a MÁV is igyekezett kellő érettségről tanúbizonyságot tenni: kimaradt a reggeli 7.03-as vonat (Nagymarosi idő szerint).
Visszafelé szintén hasonló élmény érte a tisztelt utazóközönséget, akik Vácon a 16:02-es vonatra vártak. vártak, de hiába mert az sem jött.

Tegnap nagy parti lehetett a MÁV szakszervezeti majálison, hogy két napig heveri a banda! Vasárnap, május elsején ugyanis váratlan meglepetés ért, amikor felszálltam Vácon a csili-villi Szob felé tartó délutáni szerelvényre(új dizájn, légkeveréses, nulla benti levegő, ha leáll a légkondi meghalsz- de egyelőre szép és még kamera is van).
Szóval a technikai kütyük működőképességét bizonyítván a mozdonyvezető zenét játszott a hangszórókból. No de milyet??
Igazi retro.....ö bocs komcsi... majálisos felvonuló dalokat: Éljen május elseje ég a szívem belseje...!" attól tartok ez nekik még nem retro, hanem a valóság..a párt, a szakszervezet, a kimaradó vonatok..2011. a MÁV.

Levelem megírásra került, mai napon, várom válaszukat:

Tisztelt Máv,

Szeretnék érdeklődni több utastársam nevében is, hogy a mai napon 2011. május 2-án, milyen okból maradt ki az alábbi két vonat (Szob- Budapest útvonalon):
a Szobról 06:55 induló zónázó vonat, illetve
Budapestről 15:28 -kor induló gyorsított vonat?

A két vonat- gondolom nem új információ- igen sok utast szállít a reggeli, illetve a délutáni csúcsidőszakban. Nem beszélve arról, hogy ma sok érettségiző is a Szobról 06:55-kor induló vonattal ment volna Vácra vizsgázni. Jelzem, hogy Szobon, amikor nem indult a vonat az állomáson két másik szerelvény is tartózkodott.,
Érdeklődnék, hogy gondolkozik-e ilyen esetben a MÁV vezetősége kártérítésben?
Ugyanis a kimaradó vonatok igen kellemetlenek, és tömegeket érintenek. Sajnos kevés a "szíves lenézésüket és megértésüket" kérő üzenetek a hangosbemondóba. Arról nem is beszélve, hogy ez igen gyakran esik meg, konkrétan hetente.
Esetleg bérletet, illetve vonatjegyet se vegyünk minden hónapban- kimaradások ellensúlyozásaként?

Köszönettel várom szíves válaszukat és véleményüket.

Tisztelettel:

Már egy előzetes- automatikus- választ kaptam is.
Íme megosztom:

Tisztelt Utasunk!

Köszönjük észrevételét, amely a MÁV-START Ügyfélszolgálatához megérkezett.

A MÁV-START, a helyközi közlekedés meghatározó közösségi szereplőjeként a kulturált és pontos vasúti szolgáltatás elérésében és fenntartásában érdekelt. Ehhez Utasaink észrevételei fontos adalékul szolgálnak, hisz csak hiányosságainkat megismerve van lehetőségünk azok korrigálására, továbbá szolgáltatásaink fejlesztéséhez is szükségesek az Utasainktól érkező javaslatok.

Észrevételét, a fentiek értelmében a szükséges intézkedések megtétele céljából illetékes munkatársainknak továbbítottuk.

Megkeresését köszönjük, kellemes utazást kívánunk járatainkon!

MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálata

Ollé megérkezett a válasz! Közvetlenül a "bombafenyegetős" e-mail után válaszra méltattak. íme a magyarázat:
MÁV-START Zrt. (eszrevetel@mav-start.hu) eszrevetel@mav-start.hu









Tisztelt !

Köszönettel vettük a Társaságunk részére elektronikus úton tett bejegyzését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

A vonatok menetrendszerinti közlekedését – kötöttpályás jellegéből adódóan – sajnálatos módon több tényező is befolyásolhatja hátrányosan. Ilyenek például a szélsőséges időjárási viszonyok, műszaki meghibásodások, balesetek, egyéb rendkívüli események (pl.: különböző kábelek, illetve egyéb berendezések eltulajdonítása, felsővezeték szakadás). Munkatársaink ilyen esetekben minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a legrövidebb időn belül a normál üzemmenetet helyreállítsák.

Nagyon sajnáljuk az Önt ért kellemetlenséget, valamint a vonatkimaradás, és a vonatkésés miatt ezúton kérjük Társaságunk nevében szíves elnézését. 2011. május 02-án, a Szobról menetrend szerint 06.55-kor induló, 2137-es számú járatunk elmaradt. A menetrendtől eltérő közlekedést a forduló szerelvényeinek váratlan meghibásodása okozta, így rendelkezésre álló szabad kocsik hiányában sajnos lemondani kényszerültünk a járatot. Tárgynapon, a Budapest-Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 15:28-kor induló, 2164-es számú járatunk jelentős késése a 100a vonalon bekövetkezett felsővezetékszakadásból adódott, amely miatt a vonat szerelvényei késve érkeztek a vonatot indító állomásra. A kellemetlenségekért szíves elnézését és megértését kérjük.

Biztosítani szeretnénk róla, hogy a vonat elindulása előtt minden esetben megtörténik a vontatójármű és a személykocsik műszaki ellenőrzése. Társaságunk mindent elkövet a kényelmes, kulturált utazási feltételek megteremtése érdekében. Sokszor azonban minden erőfeszítésünk ellenére történhet olyan nem várt esemény, mely a menetrendszerűséget hátrányosan befolyásolja. Forgalomirányítóink, valamint a helyszínen szolgálatot teljesítő munkatársaink ilyen esetben minden tőlük telhetőt megtesznek a mielőbbi hibaelhárítás és a menetrendszerű közlekedés biztosítása érdekében.

A történteket nagyon sajnáljuk, még egyszer elnézését és egyben megértését kérjük. Megkeresését köszönve bízunk benne, hogy a későbbiek folyamán elégedett utasaink között üdvözölhetjük Önt.

Itt szeretnénk figyelmébe ajánlani hírlevél szolgáltatásunkat, amelynek segítségével elektronikus levél formájában személyre szabott információkat kaphat legújabb akcióinkról, menetrendi módosításainkról. Hírlevél szolgáltatásunkat a következő hivatkozásra kattintva érheti el: http://hirlevel.mav-start.hu/

Üdvözlettel:

ügyfélkapcsolati szakelőadó

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.

Ügyfélszolgálat


2 megjegyzés:

  1. Szia KAti! Nagyon bírom a csípős homorod! Szerintem simán bele kellett volna írni a hivatalos leveledbe azt a részt, hogy: "Tegnap nagy parti lehetett a MÁV szakszervezeti majálison, hogy két napig alkoholmámorban hever a banda"
    :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kinga! Nem szeretnék szubjektív lenni levélkéimben. Én tényleg támogatom a közösségi közlekedést, csak előtte megváltoztatásán ügyködnék.
    Tényleg izgalmas összefüggés a majális buli és a másnapi közlekedési zavar között.. ki tudja mit tettek május 1-jén este:)

    VálaszTörlés